donderdag 25 april 2013

Schoolbezoek en Uniformen

Vandaag, donderdag de 25e, zijn we met een paar mensen in de ochtend op bezoek geweest bij een van de schooltjes in Sengerema. Met als doel om het geld dat ter beschikking was gekomen door de acties van Henrike (koekjes bakken etc.) een goede bestemming te geven.
Samen met de penningmeester van een aantal scholen zijn Laura, Ton, Henrike en ik daar naar toe gegaan. Ongelofelijk hoeveel herrie er uit een lokaal kan komen als een blanke, bij voorkeur een die foto's maakt, het hoofd door de deur steekt.
Henrike heeft het geld officieel overhandigd en de penningmeester is direct met 35 leerlingen op stap gegaan naar Sengerema-town om nieuwe uniformen te kopen voor deze kinderen. Overigens was er voldoende geld voor een uniform voor 70 kinderen; in de loop van de dag gaat dezelfde penningmeester de andere helft van het geld overbrengen en ook van die school uit met een groep van 35 leerlingen op stap; dus aan het eind van de dag zijn er in elk geval 70 kinderen met een nieuw uniform.
Verder hebben Laura en Henrike nog allerlei dingen, pennen, stickers, ballonnen, potloden, tandenborstels (via Nicole geregeld), een voetbal en een springtouw lopen uitdelen. Hieronder een foto-impressie:

Vooraan: de eerste groep van 35 kids naar Sengerema-town, daarachter Laura en Henrike, dankbaar en voldaan



Henrike overhandigt het geld voor de 70 uniformen aan de penningmeester van de scholen

Tandenborstels uitdelen

springtouwen: dit meisje spingt er gelijk lekker mee weg

En dit is waarom het wel prima is dat er wat nieuws wordt aangeschaft




En dit ook......
En dit ook........

Met het hoofd van de school, de juf van een van de klassen en de kinderen zelf voor het officiĆ«le moment
De bal is gelijk in gebruik genomen na een uittrap van Henrike

4 opmerkingen:

  1. Geweldig dat jullie dit ook konden doen. 70 kinderen in een nieuw uniform gestoken en zoveel blije gezichten door een simpele nieuwe tandenborstel of een nieuw springtouw...... Wij zullen wat meer nederigheid moeten leren hier in het rijke Westen. Wanneer zullen wij blij zijn met alles wat we hebben en niet meer lopen zeuren over dat wat er (nog) niet is?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Fijn dat er weer heel veel kinderen nieuwe kleren hebben. Willen jullie de groeten doen aan mijn vriend Rafi (Raphael)?
    Groetjes van Tom Wendker

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wauw, word er weer even stil van. De spagaat tussen genieten en... Bijzondere herinneringen, mooi opgetekend!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een treffende plaatjes heb je gemaakt Rene! Daar had ik nu graag bij gestaan. Kinderen blij maken is zo'n mooie opdracht voor ons volwassenen. Gaaf wat jullie hebben kunnen uitdelen daar!!! Enne, succes met koffers voorgloeien, wij gloeien ook alvast een beetje: door mooie weer hier vandaag en uitkijken naar jullie! :-)

    BeantwoordenVerwijderen