woensdag 10 april 2013

..............het komt nu wel steeds dichterbij, die mooie reis naar Tanzania. Heel bijzonder dit mee te gaan maken. Als voorgevoel al even wat zitten frobelen, en de malaria-maatregelen inmiddels met meer realisme voor ogen gekregen.........
Vrijdagavond 12 april dus de lucht in; waar het vorige bericht nog een soort link maakte naar een stiekeme nachtvorst, blijkt inmiddels dat de Nederlandse temperatuur acuut heel dicht in de buurt van die in Tanzania komt te liggen. Jullie boffen maar met zijn allen straks.

Gisteren zijn Erik en ik bij Medic in Apeldoorn geweest om wat spullen op te halen waar handig mee geopereerd kan worden. Dat is een club met oud-medici en technici die er voor zorgen dat er nieuw leven komt voor medische apparatuur en spullen in economisch achtergestelde gebieden. Zie ook www.medic.nl. Ze hebben contacten met veel ziekenhuizen in Nederland om er voor te zorgen dat zij bevoorraad worden. Wel blijkt uit de vele lege schappen in Apeldoorn en het verhaal van een voormalig rondleidend huisarts, dat de economische crisis de zuinigheid in ziekenhuize stimuleert en dat er aanmerkelijk minder ter beschikking komt aan Medic, en dus aan vele landen en projecten. Ons extra bewustzijn om zuinig te zijn is een grote deugd in algemene zin, zeker gezien de blijvend explosieve groei in zorguitgaven, vanuit het Medic oogpunt kleeft er ook nadeel aan.
Hoe dan ook, voor deze missie krijgen we mooie aanvullende spullen mee; het weegt wel weer wat al die tangen, maar goed, die uitdaging van maximaal 23 kilo per koffer en toch zoveel mogelijk meenemen, naast wat kleding etc. gaan we komende dagen aan.
Zien dat we nog wat koffiemelk, kilootje kaas, bellenblaas en goeie gel op de kop tikken. Hagelslag kreeg ik als suggestie. Laat je verrassen, zegt Erik maar steeds. Voor de een valt dat meer mee dan voor de ander............

Wordt snel weer vervolgd.

RR

Geen opmerkingen:

Een reactie posten