zaterdag 13 april 2013

Goed, het is zaterdagmiddag  16.35 uur, het voelt al een uurtje of 8 als einde van de dag; maar wat wil je na een doorgevlogen nacht. Met om ons heen gumminekkende medepassagiers, bruin en blank. Veel gegeten, met om een uur of 22.30 een diner geserveerd namens Kenyan Airways en een paar uurtjes later al weer het eerste ontbijt. Keurig op tijd geland in Nairobi, daar een goeie bak koffie gehaald. Met regen en een heerlijke temperatuur. Met Precision Air vanuit Nairobi naar Mwanza, met jawel, nog een ontbijt geserveerd. Alles leek gladjes en soepel te verlopen; met op Mwanza een horde goed bedoelende sjouwers, reken maar een man of 15 voor 5 koffers. Iedereen lacht en is vriendelijk en Ton en Erik zeggen maar steeds dat het ze alleen om het geld is te doen..............diezijn toch wel wat verhard in de loop van de jaren wellicht?
Gelukkig stonden er vijf koffers en waren wij ook met vijf. Top zou je denken? Mooi niet, de koffer die overbleef nadat Henrike, Ton, Erik en ik hadden gekozen bleek niet die van Nicole te zijn. Wel was ie zwart, zag er ook best goed uit, probleem was dat er waarschijnlijk geen gipsspullen in zaten. Wat wel weten we niet, en wat we ook niet weten is waar haar koffer wel is. We hopen intens dat die vandaag of zondag nog tijdig vanuit Nairobi kan worden ingevlogen hier. Dan kunnen we gewoon zondag door naar Sengerama, met alle gewenste spullen.

Vandaag een intense dag, met name voor Henrike, Nicole en mij. Wat is Afrika ongelofelijk anders! We keken onze ogen uit tijdens de korte rit van airport Mwanza naar Ryan's Bay, een heerlijk hotel om even tot rust te komen, een duik te nemen, lekker te eten en wat uit te rusten. Daar waar onze ogen alle kanten op uitpuilen, staat Erik technisch met alle gemak van de wereld in het Kiswahili met Jan en Alleman (of hoe heten die hier?) te onderhandelen, ouwehoeren, plezier te maken. Een heerlijk idee voor de anderen dat hij er bij is, hoewel Ton ook indruk maakt met zijn korte en krachtige uithalen die sterk aan Swahili doen denken. Gezien de reacties die hij krijgt moet dat ook wel zo zijn dus.
De meiden al wat spulletjes voor thuis op de kop getikt; Doetinchem goes Africa!! Heerlijk vers fruit gekocht, vers rondlopende ratten gezien, een prachtige keur aan mensen, motoren, fietsen, claxons, stalletjes, graan, fruit, bonen, prachtdoeken, telefoons, geel, heel attente Afrikanen die je niet hoeft te vertellen wat je mooi vindt, want ze kunnen je ogen lezen. Voorbeeldje: op enig moment wees Erik met het hoofd een paar halve blikjes aan die als olielampje fungeerden, die bovenaan een balk hingen, en direct kwam een vrouw met een stok de vracht blikjes er vanaf takelen. Niets gekocht overigens.

Enorm indrukwekkend voor ons als groentjes, wat al wel helder is dat het enorm genieten is om dit mee te mogen maken en te zien. Straks lekker een hapje eten met elkaar en dan tijdig het mandje in. De dames delen een tweepersoonskamer, de heren een triple-room. De bedverdeling van het double-bed en single moet nog gemaakt worden.........we zullen er om dobbelen of zo.

Het weer is hier prachtig, wel bewolking maar overwegend toch zonnig met een graad of 28 is het heerlijk warm. Een paar piepkleine spatten gevoeld maar dat mag geen naam hebben.
Dit typend kijk ik op de pool uit en zwermen in de lucht meer dan tien roofvogels en zien we Lake Victoria; daar zullen we morgen met een pont over gaan om naar Sengerema te gaan. Planning is nu dat we na het ontbijt die kant op gaan om een uitgebreid assessment te kunnen maken van wat er moet gebeuren daar. Helder is dat er heel wat te doen is in Sengerema.




Goed weekend ook in die regionen! Geniet van het mooie weer, doen wij dat ook
Groet namens de anderen,

René

10 opmerkingen:

  1. Wat een pracht verhaal, wij hebben het net zo ervaren!!! ps ff blij dat wij het niet zijn op de foto van het zwembad. lieve groetjes Nicole en Henrike

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zozo, ik kon aardig schrijven , maar jij kan er ook wat van. Heerlijk jou beleving ( klinkt bekend). Ik ben de man van Susan Lemson en zal dus ook jou / jullie belevenissen en ervaringen op de voet volgen. Rest me nog te zeggen dat ik jaloers ben . Leerzame tijd en tot blogs.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoi Rene,
    We kijken nu al uit naar de verdere verhalen, geniet ervan.
    Cheers, Peter & Marjo

    Enuh.. wat is er met de ontbrekende koffer gebeurd?

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Jouw taal en scheppen van sfeer is zo herkenbaar, indrukken totaal anders. Indrukwekkend moet het zijn...
    Veel succes straks met starten van het echte werkschema. We leven ontzettend met jullie mee.
    Groet uit bewolkt Ede, terwijl de zon ons zo beloofd was...
    Lieve groet, Corinne (vrouw van Rene)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. hey Rene, een mooi verhaal en heel herkenbaar. Ton heeft alles tijdens zijn eerste reis ook zo ervaren. (Behalve dan het hotel, want daar was hij ook nog niet geweest) Jouw impressie van zijn Swahiliaanse kunsten is erg leuk. Jammer dat ik zijn reactie niet kon zien haha. Ik ben dus Petrina, de vrouw van Ton. Als je dit leest hebben jullie in ieder geval weer internet..... Welkom in Afrika Ik wens je heel veel plezier en succes en ben benieuwd naar jouw ervaringen en bezigheden de komende 2 weken.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Hoi Rene en mede-reizigers,

    Wat een bijzondere ervaringen. Ik kijk er naar uit om de komende dagen meer te lezen. Goede reis gewenst!

    gr

    Wilco (+ZSJJ)

    BeantwoordenVerwijderen
  8. lieve papa,

    zo bijzonder dat je dit allemaal mag zien en mee maken. zeker omdat het niet zomaar vanuit een toerist is die een safari gaat maken.

    ben benieuwd naar wat gaat volgen, groeten daar en veel liefs!!
    rosa

    BeantwoordenVerwijderen
  9. bijzonder te lezen hoe jij wel woorden weet te vinden/geven aan Afrika/Tanzania. Krijg er enorm heimwee van!
    Mmm jij koken, had ik wel willen zien. Al hoewel een kip slachten kun je wel. Ga maar eens mee met Nelia naar de slager, en probeer van dat vlees eens gehakt te gaan maken. een hele klus.
    asante blogger!

    jiska

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Rene, wil je Niek en Laura bedanken voor de lieve en leuke kaart namens mij en de jongens. En ik zag (op de kaart) de koffer van Nicole boven op de overvolle vrachtwagen liggen.

    BeantwoordenVerwijderen