zondag 7 april 2013

..............het aftellen is nu echt begonnen............



............einde deze week, als iedereen het vertrouwde weekend gaat instappen, stappen wij in voor Tanzania. Rond 21 uur de grond af, waar de nachtvorst wellicht toch nog een laatse voet aan de grond gaat proberen te houden in het bar koude Nederland en vroeg in de zaterdagochtend een hopelijk zachte en vriendelijke landing op Keniaanse zanderige stoffige grond. Of misschien niet, regen is een goeie optie in deze tijd heb ik me laten vertellen. Warm gaat het daar zijn; heerlijk, I can feel my shorts and Birkenstocks.......

Wij? Een kort intro alvast voor diegenen die verder niks afweet van deze trip en de achtergronden: Een groepje artsen gaat opereren in het hospitaal van Sengerema, regio Mwanza, Tanzania. Ten zuiden van Lake Victoria. Onder bezielende leiding van Erik Staal, chirurg in het Slingelandziekenhuis is in elk geval bekend dat er veel werk te doen zal zijn daar. De foto's met concrete casuistiek zijn al uitgewisseld; heren en dame artsen, maak de borst maar nat. Het is de derde keer dat vanuit het Slingeland een groep artsen en ondersteuners op stap gaat. Naar het ziekenhuis waar Erik met zijn gezin een jaar of 5 gewerkt en gewoond heeft. Ton van Engelenburg, is een collega en maat van Erik. Verder gaan Niek en Laura mee; artsen in opleiding, al bekend met het Sengerema Hospital.
Verder zullen er een gipsverbandmeester(es) en een OK-assistente meegaan: respectievelijk Nicole Camstra en Henrike Garritsen. Voor hen beiden is het een primeur om naar Afrika te gaan en dan ook gelijk professioneel stevig aan de bak te mogen gaan. Wat ik begreep is dat zij inmiddels een kleine zeecontainer aan materiaal bij elkaar hebben weten te lobbyen. Zodra dat in de koffers zit, kan het gelijk vrijdag mee.
Voor iedereen is helder dat er een Arbeids- en organisatiepsycholoog hard nodig is; daarover derhalve geen verdere uitleg.

De papieren etc. zijn allemaal in orde. Nog wel even spannend bij het consulaat van Tanzania, een verrassing op zich. De TomTom die aangeeft dat er over 800 meter een bestemming is bereikt terwijl je alleen nog maar links weiland ziet, een geluisdwal rechts en heel in de verte een groot gebouw met allemaal vette Amerikaanse trucks. (niet gek voor in de Serengeti trouwens.....). Hoezo consulaat? Visa Office! APK'tje erbij. Vliegen met die handel.

Goed, zo even een aftrap tot hier toe. Vandaag even op stap voor dollars en anti-malaria-middelen. Al een mooie Klamboo-extra-duty gezien trouwens (zie hieronder) en een apparaat om ze bij ons weg te houden.......



Wat nou Malarone?....................

CU
RR

Geen opmerkingen:

Een reactie posten